tirsdag den 28. juni 2011

En (temmelig) forlænget weekend i Aarhus

Så er det vist også på tide at få skrevet lidt om pinsen - det er dog efterhånden et par uger siden.

Jeg er rigtig glad for Aarhus, som det jo staves nu, og jeg er ikke mindst rigtig glad for mine gode venner, der bor deroppe. Og jeg ser dem alt for sjældent. Efter først at have været tæt sammen et par år (for nogen flere år end andre) på gymnasiet fulgt af et par år med verdensoplevelser, værnepligt og ungdommelig vildskab, blev 'kliken' igen samlet i Aarhus i 2002/2003.

Nu er vi hver især bosiddende rundt omkring i landet med børn, koner, jobs, haveprojekter og hverdagsproblemer, og ses ikke længere hver torsdag på Casino Bar, hver lørdag til Dong og hver anden søndag på stadion. Uden at blive alt for nostalgisk, er det vist det, der hedder at blive voksen.

Men jeg savner drengene, og derfor var det fantastisk at kunne lave en spontan aftale med Carsten, der med ordene 'jeg skal ikke noget før den 21., så du er velkommen til at komme op' inviterede på besøg. At det så endte med et længere besøg, var ikke helt planlagt - men det var fedt.

Jeg opgav hurtigt at finde billige togbilletter, så måtte tage alternative transportmidler i brug og kom i tanke om gomore.dk. Det er et site, hvor dem der gerne vil spare lidt rejse-kroner kan hooke op med folk, der alligevel kører samme tur med en mere eller mindre tom bil - og begge kan så spare lidt penge på at køre sammen.

Så sammen med to andre kørte jeg som sagt med en professor-agtig mand, meget hyggeligt. De to andre kendte hinanden perifært og sad på bagsædet og talte om rollespil, så jeg satte mig på forsædet og lod som om jeg ikke hørte efter. Hver sin interesse, tænkte jeg og sendte tanker tilbage til JP Kortsen og magic cards-mobning i Livgarden. Good times.

Onsdag eftermiddag fik jeg således et lift med en uni-professor (hvis du ikke kender gomore.dk og er træt af DSB's håbløse priser, så tjek siden ud - det er smart!), der samlede mig op midt i Odense og satte mig af 200 m. fra Clara, Christina og Carstens hoveddør, der heldigvis også er cirka 40 centimeter fra Jeppes ditto ( - Jeppe som jeg har www.tvserie.dk sammen med).

Pinsen bød på en masse gode oplevelser - og en masse ingenting. Hygge i stor stil. Clara er (allerede) blevet to år, så der sker hele tiden noget. Hun er fantastisk og ret underholdende.

Torsdag tog Carsten og jeg på golfbanen ved Tange Sø, hvor vi efter den første runde fik selskab af Kim, der tog sig en forlænget frokostpause. Sådan er det jo, når man alligevel har sagt sit job op - hvad vil de gøre ved det? Golfen var som altid sjovt; jeg er ikke ret god til det, men formåede på fornuftig vis at undertrykke mine frustrationer over netop det faktum. Resultatet var et par hæderlige runder, hvor jeg i to omgange vandt over Carsten. Mission accomplished.

Kim slår ud på hul 2.
Om aftenen grillede vi hos Kim for foreløbigt sidste gang. Huset bliver i hvertfald lejet ud, da han har fået job i Oslo og derfor flytter derop. Giv mig et job i Aarhus og jeg lejer det. Ikke mindst for at sikre, at vores årlige julefrokost ikke skal holdes et andet sted; julefrokost på Risvangen skal jo ligesom helst være.. på Risvangen.

Fredag var der lagt op til det helt store show! Det helt store rom-show, for nu at være præcis. Christina skulle til fest på arbejdet, så Jeppe, Carsten og jeg planlagde lidt party-bonanza på hjemmebanen. Der blev grillet store mængder kød - og så kom rommen på bordet. Eller det vil sige, den blev først blendet med forskellige ting, så den så kom i Daiquiri-form, faktisk. Et yndigt billede var det, da vi alle tre sad der med hver sit lille glas og overklippede, fesne korte sugerør og sugede røde kvinde-drinks i os. Det kom der en del knapt så pæne, dog vældig underholdende, sexuelt orienterede referencer og jokes ud af. Senere, efterhånden som vi løb tør for ting at blande med, blev drinksene mere og mere kreative, blandt andet vodka med koldskål/kærnemælk og hvad der ellers lige var i køleskabet.

To en halv flaske rom, en stribe pilsnere og et sviende Bezzerwizzer-nederlag senere (Jeppe er jo en maskine!) drattede vi om.

Lørdag blev af ovennævnte årsager mere eller mindre elimineret. For nogen mere end for andre.. - jeg havde det personligt ganske fint og brugte en dejlig del af dagen på at underholde Clara.

Søndag var vi nede og se Sculpture By The Sea, hvilket var rigtig godt - og skønt med en gåtur ved stranden og (lidt) i skoven. Udstillingen står i en lille uge endnu, og er du i nærheden af Aarhus, er den bestemt et par timer værd. Du kan læse mere om udstillingen her.

Når det regner indenfor, må man tage regntøj på inden man går ind.


Mandag stod også i kunstens tegn, da Carsten havde skaffet fribilletter til ARoS. Så der tog vi ind alle fem. Du får lige et par billeder, gør du!





Da Clara meldte ud, at nu havde hun altså set nok kunst for den Pinse, tog Christina, Clara og Carsten tilbage til Åbyhøj, og Jeppe og jeg tog i biografen og så Paul. Ret underholdende film, faktisk.

Tirsdag morgen kørte jeg med professoren tilbage til Odense. Fantastisk pinse, mand!

Ingen kommentarer: