onsdag den 11. maj 2011

Nu som skolelærer!


Søren Schmidt was at lærerværelset at Paaup Skole with Jonathan Kragh.

Yes, simpelthen – nu som skolelærer. Med kaffe, madpakker og hele møllen.

Sammen med min gode ven Jonathan underviser jeg et par dage i denne uge tre håbefulde journalist-spirer fra Paarup Skole. Tidligere har vi lavet skoleavis, i denne omgang står den på et videoforløb, hvor de skal have et indblik i, hvordan man skruer en historier sammen med levende billeder.

- Og det er virkelig sjovt!

Både fordi det er nogle gode unger, der i den grad går op i det her og giver den alt, hvad de kan – men også bare det at være på en folkeskole igen. Lugten, stemningen. Den der lette duft af leverpostejmadder, kridt og gymnastiktøj tager virkelig en med på en rejse tilbage i tiden. Tilbage til fjol, fodbold i skolegården, lærermobning og barndomsvenner. Good times, man.

Katrine, Caroline og Tobias, som vores tre elever hedder, har selvfølgelig været med til at gøre det her rigtig sjovt for os – og også lidt en udfordring. For et er at vide, hvordan man skal lave et interview, frame et billede eller sætte komma, noget helt andet er at skulle forklare det til andre med ord, der er til at forstå. Det tvinger lige pludselig en til at sætte nogle konkrete tanker, ord og eksempler på det, man bare har gjort som en selvfølge i efterhånden en del år. Og det er fedt!

De tre er vildt engagerede, hvilket naturligvis gør det hele meget sjovere for alle parter. Deres oplæg til vores video-projekt var – mere eller mindre – at slagte deres kantine, som er alt for dyr og direkte elendig, i hvert fald ifølge dem. Vi er dog endt op med en lidt mindre dramatisk historie om sammenlægning af klasser på skolen. Dog stadig med konflikt mellem elever, lærere og skolebestyrelse - så de tre har nogen at gå til med deres kritiske spørgsmål i jagten på uenigheder og gode sync’er. 

Det er fedt at være skolelærer. Måske man stadig kan nå at ændre job?

Ingen kommentarer: